top of page

Nu åbner vi for ansøgninger til Musikhjælp Scenesetup

1. dec. 2023

Tuborgfondet og ROSA åbner nu op for, at alle med festivaldrømme kan ansøge om at få et gratis scenesetup ud til deres festival i 2024. Målet er særligt at styrke upcoming artister og samtidig støtte det blomstrende og mangfoldige festivalmiljø i Danmark.

Selvom der stadig er længe til sommerens festivalsæson, er flere festivaler allerede i fuld gang med planlægningen og forberedelserne. Som en hjælpende hånd til særligt landets vækstlagsfestivaler, står Tuborgfondet og ROSA nu klar med Musikhjælp Scenesetup – et initiativ der skal styrke musik- og festivalmiljøet og sikre de bedste produktionsforhold. 


Den første ansøgningsrunde er netop åbnet i dag fra 1. december, så alle festivalarrangører nu kan søge om at få tildelt Musikhjælp Scenesetup i 2024.


Produktion er ofte en stor del af budgettet, når man skal afholde en festival. Derfor tilbyder Musikhjælp Scenesetup et gratis og køreklart produktionssetup til de danske vækstlagsfestivaler, så endnu flere kan få muligheden for at udvikle og udleve deres festivaldrøm. Formålet er i sidste ende at styrke upcoming artister i Danmark, give dem de bedste forudsætninger for at spille live og støtte kommende og nuværende vækstlagsfestivaler i hele landet. 

En stemme til upcoming artister 

Vækstlagsfestivaler og upcoming artister går ofte hånd i hånd. De mindre festivaler er typisk stedet, hvor mange musikere har deres første oplevelser med at spille live, og festivalerne er derfor også et vigtigt led i den talentudvikling, Tuborgfondet og ROSA ønsker at styrke.


I sommeren 2023 blev setuppet testet på tre danske festivaler. Ødsted Festival nær Vejle, Nordlyd Festival i Roskilde og Sydhavnens Festival i Aarhus. Her blev ønsket om at hjælpe og samarbejde med landets upcoming artister også pointeret: 


- Forhåbentligt sætter vi nogle rammer for, at de upcoming artister kan prøve nogle nye idéer og tiltag af, som de måske ikke kan andre steder, fortæller Ane Møller Hansen, kommunikationsansvarlig på Ødsted Festival. 


Arrangørerne på testfestivalerne fortæller også, at det er betydningsfuldt at kunne gøre en forskel for landets upcoming artister og sørge for, at deres musik bliver hørt: 


- Der er så meget værdi i at skabe noget, hvor man kan give upcoming musikere en stemme, fortæller Emma Tønner, som er projektleder og en del af bookingteamet på Nordlyd Festival. 


Mere luft i budgettet 

Musikhjælp Scenesetup består af et produktionssetup, som indebærer en 48m2 stor scene, lyd-, og lys-setup samt professionelle scene- og lydteknikere – alt det som ofte er en tung post i budgettet for både store og små festivaler. 


- Det giver uanede mængder af muligheder at få et scenesetup ud, fordi det er så stor en del af vores budget, fortæller Emma Tønner fra Nordlyd Festival.


For flere af festivalerne betyder det at få et gratis produktionssetup ud, at der blandt andet er mere luft i budgettet til at booke kunstnere og forbedre forholdene på festivalen. 


- Scenen er en dyr post i budgettet, så det, at man får mere plads i budgettet, gør, at man kan få de kunstnere, man gerne vil have. Man har i hvert fald større mulighed for at finde et fedt line-up, fortæller musikansvarlig på Ødsted Festival, Jacob Møller Vangsted. 


To af arrangørerne bag Ødsted Festival. Foto: ROSA.

Midler til festivaldrømmene 

En stor del af de danske vækstlagsfestivaler er startet af frivillige unge med en stor kærlighed til musikken og festivalmiljøet – unge, som drømmer om at lave musikoplevelser for og med hinanden.


- Motivationen for at holde festivalen er sammenholdet og det at skabe noget sammen, fortæller arrangørerne af Ødsted Festival. 


Emma Tønner fra Nordlyd Festival supplerer: 


- Vores motivation for at lave festivalen er kærligheden til musik og kærligheden til hinanden.


For at styrke talentudviklingen og mangfoldigheden både på og bag scenen, vil ansøgninger fra vækstlagsfestivaler og unge arrangører i alderen 16-30 blive prioriteret, når et eksternt fagudvalg skal afgøre, hvilke initiativer der skal tildeles Musikhjælp Scenesetup. Dog kan alle, der afholder en offentlig festival med original musik og fokus på vækstlag, ansøge. 


Ansøgningsfristen til Musikhjælp Scenesetup er 8. januar 2024 kl. 23.59


Læs mere om Musikhjælp Scenesetup og ansøg på www.scenesetup.dk


Scenesetup er en del af Tuborgfondet Musikhjælp, som samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. ROSA har fået støtte fra Tuborgfondet til at drive indsatsen.

4.png
bottom of page