top of page

OPEN CALL: Ansøg om at spille showcase-koncerter på Den Danske Pavillon under OL i Paris

6. feb. 2024

Som del af et stort Danmarks fremstød under OL i Paris til sommer inviterer VisitDenmark, Le Bicolore / Maison du Danemark og ROSA artister til at ansøge om at spille showcase-koncerter på den danske pavillon. Pavillonen er placeret centralt i Paris og er åben i perioden d. 26. juli - 11. august 2024. Man ansøger om at spille i alt tre showcase-koncerter à to sæt pr. dag i en periode på tre sammenhængende dage.

Platformen henvender sig til artister med internationalt format, der kan optræde solo eller sammen med en musiker. 


Den danske pavillon 

I løbet af 17 OL-dage vil besøgende fra hele verden kunne opleve det bedste fra Danmark i den danske pavillon ved Danmarkshuset i Paris og i den danske kirke, Frederikskirken. Programmet med udstillinger, aktiviteter og events kan opleves fra den 26. juli til den 11. august og er åbent for publikum i tidsrummet 11.00-22.00. Programmet har fokus på livskvalitet, danske idéer og færdigheder samt bæredygtige løsninger i forhold til den globale kamp mod klimaforandringer, dalende sundhed og trivsel mv. VisitDenmark står sammen med Erhvervsministeriet i spidsen for fremstødet, der blandt andet støttes af den filantropiske forening Realdania.


Den danske pavillon placeres ved og bag Danmarkshuset på Avenue des Champs-Elysées og den tilstødende danske kirke, Frederikskirken. Her vises det ypperste fra Danmark frem og den besøgende kan lade sig inspirere af danske idéer og svar på globale problemstillinger. Som en del af projektet omdannes Frederikskirken, med respekt for kirkens arkitektur, til en kulturscene, hvor der bl.a. afvikles mindre koncerter. 


Pavillonen tager afsæt i ‘Denmark – The Land of Everyday Wonder’, som er den paraply Danmark bliver markedsført under i udlandet. Heri ligger, at det ikke er de storslåede monumenter eller vilde naturfænomener, som Danmark kan byde på, men at det er vores livsstil, der er attraktionen. Nemlig det uformelle, det legende og alle de små ting, der gør os og vores hverdag til noget helt unikt, og som afspejles i vores kunst, kultur og kreativitet. 


Der forventes 75.000 besøgende og et stort antal journalister i den danske pavillon under OL og der er plads til 200 besøgende ad gangen.


Pavillonen ledes af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet.Det praktiske

Som artist får man tre sammenhængende dage til rådighed indenfor perioden 26. juli - 11. august 2024 og udgangspunktet er at spille én showcase-koncert per dag (to sæt af 20 minutters varighed):


 • Tre showcase-koncerter (én per dag af to x 20 minutters varighed) i Frederikskirken.

 • Man skal kunne optræde solo eller som duo.

 • Der stilles PA anlæg og en basic mikrofonpakke (sang og instrument) samt lydtekniker til rådighed. Særlige tekniske krav/ønsker skal artisten selv stå for.

 • Kirkens flygel vil kunne benyttes.

 • Der er mulighed for at afvikle lydprøve inden koncertstart. 

 • Lettere forplejning og backstage rum stilles til rådighed på Den Danske Pavillon i forbindelse med koncerterne. Anden forplejning i perioden står artisten selv for. 

 • Der honoreres 3.500 kr. per person per koncertdag.

 • Udgifter til overnatning og transport afholdes og bookes af ROSA.

 • Artisten skal være indforstået med at blive filmet. Materialet vil blive brugt af VisitDenmark og ROSA i Danmark og internationalt som dokumentation for eventen og i PR-sammenhæng. Artisten kan selv anvende materialet på egne platforme.


Den daglige showcase afvikles som udgangspunkt i tidsrummet kl. 17 - 19, og artisten opfordres til at bruge dagene og platformen til at sætte andre karrierefremmende aktiviteter op på eget initiativ. I den forbindelse kan der i begrænset omfang sikres adgang til showcase-koncerterne på Den Danske Pavillon for særligt inviterede.


Kriterier og udvælgelse

Alle ansøgninger bliver behandlet af et fagudvalg bestående af repræsentanter fra le

Bicolore (kunstplatform i Maison du Danemark), Den Danske Ambassade i Paris, VisitDenmark og ROSA. Der vil i udvælgelsen bl.a. blive lagt vægt på: 


 • Potentiale eller historik med det franske marked. 

 • International historik, herunder udenlandsk koncertvirksomhed, samarbejde, omtale, placeringer på radio, playlister mv.

 • Erfaring med at give koncert i solo/duo format. 

 • Internationalt set-up omkring artisten, som fx udenlandsk pladeselskab, musikforlag, management, booking, distribution mm. 

 • Motivationen for at spille showcase koncert på Den Danske Pavillon, samt hvordan artisten aktivt vil benytte platformen karrieremæssigt.

 • Kun danske artister eller artister med primært virke i Danmark kan ansøge. 

 • Kun artister med MitID og NemKonto kan ansøge.Ansøgningsfrist: 27. februar 2024. Der gives svar medio marts.


Ansøg her


For spørgsmål til ansøgningen, kontakt ROSA på info@rosa.org eller (+45) 8612 8444. 
4.png
bottom of page