top of page

OPEN CALL: FLUX FM SHOWCASE I BERLIN MED NEUSTART

29. jun. 2023

MXD, ROSA og Tempi har under NEUSTART-samarbejdet indgået et nyt samarbejde med radio FluxFM i Berlin. Projektet har også en tysk PR-partner tilknyttet i form af Factory 92.

Samarbejdet åbner døren for, at to-tre danske bands får mulighed for at optræde på radiokanalens populære koncertformat, Bergfest, onsdag 11. oktober.BERGFEST I BERLIN


Bergfest, der er yderst populært blandt radioens lyttere, har til formål at introducere nye bands til det tyske marked gennem radio-airplay og -interviews samt en koncert på radioens spillested FluxBau i centrum af Berlin. Bergfest finder sted om sommeren og løber ind i efteråret med forskellige temaer som fx label nights, genre nights og i vores tilfælde altså en dansk aften. Flux FM har 28.000 lyttere i timen og circa 200.000 lyttere dagligt. Bands der optræder er derved garanteret eksponering mod Flux FM’s målgruppe navnligt de 20-41 årige (Se grafik nedenfor).


NETWORKING

Forud for koncerterne afholdes der networking for danske og tyske branchefolk arrangeret af MXD, ROSA og Tempi med kyndig support fra vores tyske partner Factory 92.


Projektet kommer i forlængelse af MXDs netop veloverståede netværksarrangement i København (13.-14. juni), hvor otte tyske A&R’s gæstede København, og hvor også sangskriver-campen – arrangeret af ROSA, Aarhus Calling og Cutfather – havde profilerede tyske sangskrivere, som deltog i netværksaktiviteterne.


Bergfest-koncerten og -networkingen finder sted på FluxBau 11. oktober fra sen eftermiddag og ud på natten.


DEADLINE 10. JULI: SÅDAN ANSØGER DU SOM BAND

Bands kan søge til en af de to til tre showcases. Artisterne skal være indstillet på at skulle dele backline og udstyr. Vi forventer således, at artisterne er indstillet på at samarbejde omkring det tekniske setup, backline og evt. lydteknikeren.

Bands, der spiller til Bergfest, vil være garanteret støtte igennem MXD’s eksportstøttepulje jvf. vanlige vilkår, med mindre de modtager støtte fra Tempi.


Ansøgningsfristen for bands er udløbet.


DEADLINE 1. SEPTEMBER: SÅDAN DELTAGER DU SOM BRANCHEPERSON


Branchepersoner, der rejser til Berlin for at deltage i networking, er garanteret støtte jvf. vanlige vilkår via MXDs pulje “eksportstøtte til branchefolk”. Læs mere her.

MXD vil efter sommeren annoncere, hvilke tyske branchefolk som deltager.


Ansøg om at deltage som brancheperson her senest 1. september.
Ovenstående NEUSTART-projekt er et samarbejde mellem MXD, ROSA og Tempi med støtte fra Statens Kunstfond.


NEUSTART er en opgradering af dansk musiklivs samarbejde med den tyske musikbranche. NEUSTART løftes af dansk musiks fire genreorganisationer: JazzDanmark, ROSA, Art Music Denmark og Tempi samt MXD – Music Export Denmark, i samarbejde med Den Danske Ambassade i Berlin og Statens Kunstfond.

4.png
bottom of page