top of page

Nyhedsarkiv

rod_stor.png

SOLO - Et nyt koncertformat rettet mod sårbare unge

Musik er for alle. Det er bare ikke alle, der har mulighed for at opleve musikken live. Til august søsætter ROSA projektet SOLO med målsætningen om at udvikle et koncertformat rettet mod grupper af sårbare unge - unge, som måske nok elsker musik, men som ikke føler sig tilpas i musikkens vanlige liverammer, hvorimod de gerne vil opleve en koncert i små overskuelige fællesskaber.

ARKIVNYHED

6. jul. 2023

OPEN CALL: FLUX FM SHOWCASE I BERLIN MED NEUSTART

MXD, ROSA og Tempi har under NEUSTART-samarbejdet indgået et nyt samarbejde med radio FluxFM i Berlin. Projektet har også en tysk PR-partner tilknyttet i form af Factory 92.

Samarbejdet åbner døren for, at to-tre danske bands får mulighed for at optræde på radiokanalens populære koncertformat, Bergfest, onsdag 11. oktober.

ARKIVNYHED

29. jun. 2023

Dahlin og Kris vandt KarriereKanonen – og skal på E-Tur

Dahlin og Kris vandt i fredags KarriereKanonen 2023. Som en del af præmien tager de med ROSA på E-Tur i august/september.

ARKIVNYHED

19. jun. 2023

ÆT: Et projekt der kaster nyt lys over den danske sangskat

Den danske kulturarv får nyfortolket liv, når ‘ÆT - vores kulturhistoriske lydspor’ præsenterer sange fra den danske kulturarv i mødet mellem danske og mellemøstlige musiktraditioner. Nu tilbyder ROSA projektet på E-Tur.

ARKIVNYHED

19. jun. 2023

Dansk-tysk musikmøde: “Det er folk med et crazy drive - med selvtillid og talent”

Fire tyske sangskrivere, Cutfather, Aarhus Calling og danske talenter samlet til 30 timers intenst program.

ARKIVNYHED

19. jun. 2023

De nominerede er fundet til DMA Blues – som i øvrigt er tæt på udsolgt

Så er de nominerede fundet til årets tre DMA Blues-statuetter, der uddeles i Ridehuset i Randers onsdag 16. august.

ARKIVNYHED

15. jun. 2023

Open Call: BauSongs. Tag med til Berlin og skriv ny musik med tyske og danske kolleger

Berlin kalder! Vi åbner hermed op for et Open Call til BauSongs: en sangskrivercamp for danske og tyske musikere, som foregår i Berlin fra 28. august til 1. september 2023.

ARKIVNYHED

9. jun. 2023

OPEN CALL: Kan networking med tyske topsangskrivere, Cutfather og Aarhus Calling friste?

Her er et Open Call, der retter sig mod sangskrivere, producere og deres branchefolk: 14. juni kan du komme til at møde fire tyske A-writers samt Cutfather og hele sangskriver/producermiljøet omkring Njalsgade, direktøren for Aarhus Calling m.v.

ARKIVNYHED

6. jun. 2023

OPEN CALL: ROSA søger musikere og sangskrivere til nyt koncertprojekt stilet mod unge

Vil du være med til at give unge en musikalsk oplevelse, som de ellers er afskåret fra? Så læs videre her.

ARKIVNYHED

26. maj 2023

Invitation til netværksmøder i København og Aarhus

Arbejder du for at skabe bedre repræsentation og inklusion i kunst- og kulturlivet? Eller er du nysgerrig på, hvordan man kan skabe positive forandringer? Så vil vi gerne invitere dig til Kunst & Kultur i Balances netværksarrangement med speed meetings onsdag 21. juni i København og onsdag 23. august i Aarhus.

ARKIVNYHED

17. maj 2023

9 studier, 14 talenter, 15 pro’s – og intens jagt på nye hits

Aarhus Calling: Sangskriver- og producercampen rækker ud efter de urbane miljøer.
Torsdag samles cremen af den danske talentmasse inden for sangskrivning og musikproduktion med internationale kolleger fra UK, USA, Island og Danmark i fælles jagt på nye hits.

ARKIVNYHED

2. maj 2023

“Vigtige skridt er taget, men det er til stadighed synligt, hvor udfordrende det er at ændre systemer”

Så er vi godt i gang med Kunst & Kultur i Balances nye uddannelsesforløb, der løber hen over de næste måneder – som en del af aktiviteterne i 2023. Som hidtil er KKIB’s formål at nedbryde og skabe positive forandringer omkring de strukturelle barrierer, de ubevidste fordomme og den grænseoverskridende adfærd, der findes ude i kulturbranchen. Dét er også fokuset i det online kursusforløb som konsulent- og rådgivningsvirksomheden In Futurum afvikler på vegne af KKIB i denne tid, og som rækker ud til interesserede parter inden for hele kultursektoren.

ARKIVNYHED

2. maj 2023

Pop-Pilot: 12 år med fokus på køns-ubalancen

Efter en mangeårig fokuseret indsats for øget ligestilling i musiklivet gennem projektet Pop-Pilot, fortsætter ROSA arbejdet for diversitet gennem andre projekter og indsatser. ROSAs vicebestyrelsesleder, Marianne van Toornburg, der var en af initiativtagerne til Pop-Pilot rettet mod piger, transpersoner og non-binære, ser tilbage på mange givtige år, der også har været med til at kickstarte kønsdebatten i branchen.

ARKIVNYHED

1. maj 2023

Du behøver ikke være en mand for at blive lydtekniker

Over tre dage i april afholdt Aarhus Lydforening workshop for kvinder og minoriserede for at sætte fokus på, hvad det kræver at være professionel lydtekniker – og hvorfor det er vigtigt, at faget ikke bliver ved med at være domineret af mænd.

ARKIVNYHED

1. maj 2023

Her er de optrædende til årets DMA Blues-fest

Foråret er over os. Dagene bliver varmere, lysere og længere, og det er ikke kun blomster og træer, der spirer og springer ud. De optrædende til årets DMA Blues-fest på Turbinen i Randers 16. august er nemlig også klar til at komme frem i lyset og vise de mange farveaftegninger, der kan findes i den blå musikalske palette.

ARKIVNYHED

24. apr. 2023

Forskning slår fast: Musikalske Besøgsvenner har et trivselsfremmende og relationsopbyggende potentiale

Antropologer fra Aarhus Universitet har forsket i den første fase af Musikalske Besøgsvenner, og udgivet rapporten ‘Musikalske Besøgsvenner 2021 – fra eksperiment til koncertformat’. Blandt mange konklusioner slår rapporten blandt andet fast, at koncerterne har et trivselsfremmende og relationsopbyggende potentiale – og at musikerne via projektet træder ind i en helt ny rolle en tredje besøgsven.

ARKIVNYHED

30. mar. 2023

Så er holdet valgt til næste sæson med E-Tur

De første navne til E-Tur 2023/2024 er nu fundet

ARKIVNYHED

30. mar. 2023

DAYYANI på E-TUR: – Det har været vildt fedt og er en rigtig god erfaring at få

DAYYANI har netop afsluttet sin E-TUR efter tre uger med i alt ni koncerter på efterskoler rundt i landet. En tur, der både har været intens og en god læringsproces, som Isabella Dayyani nu anbefaler til andre musikere.

ARKIVNYHED

29. mar. 2023

CIRKEL.png
bottom of page